שמן נים & פסוריאזיס

שמן נים הוא קר לחצה או ממס ממסרת זרעים ופירות של Azadirachta אינדיקה, מינים ירוקי של עץ יליד הודו ודרום אסיה. שלא כמו שמנים צמחיים רבים אחרים, שמן נים שמור לשימוש קוסמטי ולא משמש למטרות קולינריות. השמן משמש גם חומר הדברה אורגני ברפואה כדי לטפל במגוון של הפרעות החל חום לאקנה. שימוש מסורתי אחד של שמן נים הוא נגד מחלות עור דלקתיות כגון פסוריאזיס.

נכסי הנפט נים

שמן נים יש ניחוח חזק מזכיר השום מעופש, למרות שזה גם תוארה כמו ריח כמו חמאת בוטנים מעופשת, שיער שרוף, בצל מבושל קפה או מזון סיני מפונק. במונחים של צבע, השמן יכול לנוע בין צבע זהוב חום כהה. למרות שמן נים הוא מקור שופע של כמה חומצות שומן והוא מזין סביר, נוכחות של תרכובות teriterpenoid שונים מעניקה טעם מר מאוד.

שימוש מסורתי

תרופות מסורתיות רבות המשמשות ברפואה איורוודי מכילים תמציות נים או שמן נים. למעשה, נים הוא כה מוערך ברפואה ההודית כי העץ נקרא “בית המרקחת של הכפר”. השמן מנוהל על ידי הפה או topically כמו אמצעי מניעה, כאבים וחום, משתן ו מחטא. זה נחשב גם תרופה מסורתית עבור מלריה, שחפת, זיהום טטנוס, זיהומים פטרייתיים וחיידקיים של העור, כוורות, גרדת, אקזמה ו פסוריאזיס. כסוכן קוסמטי, שמן נים מתווסף העור קרמים, קרמים, salves וסבונים . הוא נמצא גם מוצרי טיפוח השיער.

הרכב

יותר מ -100 תרכובות כימיות זוהו בשמן נים. על פי “הרופאים דלפק התייחסות תרופות צמחיות,” שמן נים מכיל כמה סטרואידים, כלומר campesterol, בטא-סיטוסטרול ו stigmasterol. השמן מכיל גם saponins triterpenoid, המשמעותי ביותר הוא azadirachtin. זה phytochemical מסווג כמו לימונואיד, אותו סוג של סוכן המלווה תכונות אנטיבקטריאלי אנטי ויראלי פירות הדר רבים.

השפעות טיפוליות

תכונות PDR azadirachtin עם תכונות אנטי דלקתיות antipyretic, האחרון פשוטו כמשמעו משמעות “לכבות את האש”. במונחים של הוכחה על היעילות של שמן נים בטיפול בפסוריאזיס במיוחד, הראיות יותר anctodal מאשר מדעיים. בנוסף, יש לציין כי אין תרופה עבור פסוריאזיס, רק אסטרטגיות ניהול.עם זאת, תכונות אנטי דלקתיות של azadirachtin, המרכיב הפעיל בשמן נים, הוקמו. לדוגמה, בשנת 2009, מדענים מאוניברסיטת ניהון בטוקיו דיווחו ב “Journal of Oleo Science”, כי 31 תרכובות לימונואידים מבודדים מן נים הפגינו פעילות אנטי דלקתית משמעותית בעור העכבר. מחקר נוסף שפורסם בגיליון 19 בפברואר 2010 של “Journal of Biological Chemistry” הראה כי azadirachtin מקדם תגובה אנטי דלקתית בתאי תאי עור אנושיים על ידי חסימת הביטוי של אנזימים מסוימים המעורבים בהפקת דלקת, כגון cyclooxygenase 2 .

בטיחות השימוש

באופן כללי, שמן נים אינו קשור רעילות, גם אם נלקח פנימי. עם זאת, מאז שמן נים משמש באופן מסורתי כמו אמצעי מניעה ברפואה איורוודי, זה עלול לפגוע בפוריות או לקדם הפלה ספונטנית. לכן, אין להשתמש שמן נים אם אתה בהריון או מנסה להרות. במונחים של טיפול בפסוריאזיס, שימוש מקומי הוא מצב הבטוחה והיעילה ביותר של היישום.